Claire Lombert

Claire Lombert (1987) is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en contractenrecht. Claire adviseert zowel ondernemingen als publieke partijen en staat deze partijen in rechte bij. Zij heeft ruime proceservaring, zowel in eerste aanleg als hoger beroep.
Claire adviseert over het inrichten van of juist het inschrijven op aanbestedingen. Ook als er naderhand in de contractuele fase vragen opkomen, kunnen cliƫnten bij Claire terecht.
Claire heeft in het bijzonder ervaring met aanbestedingen op het gebied van IT, vervoer, onderwijs, en zorginkoop. Verder is Claire gespecialiseerd in quasi-inbestedingstrajecten en publiek-publieke samenwerkingsverbanden.

Claire is mede-auteur van het handboek Aanbestedingsrecht voor Overheden (Sdu), Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht (Kluwer) en Sdu Commentaar Aanbestedingsrecht. Zij is redacteur van kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding (Sdu) en het vakblad Tender Nieuwsbrief Online (Sdu). Claire is docent bij de Grotius specialisatieopleiding Europees & Nederlands Aanbestedingsrecht en doceert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Claire geeft regelmatig trainingen aan ondernemingen en overheden en bij opleidingsinstituut AVDR.

Voorheen was Claire werkzaam bij Loyens & Loeff en Clairfort Advocaten (partner sinds 2021).

Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur:

Claire Lombert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:  Aanbestedingsrecht
Deze registratie verplicht Claire elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde rechtsgebied.

In welke sectoren zijn wij actief?

We zijn al meer dan twintig jaar actief in de markt en hebben ruime kennis van de sectorspecifieke regels in de volgende (deels) gereguleerde sectoren: