Go To Top

Yvonne Maasdam studeerde Nederlands en internationaal recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden (1992).
Na haar studie was zij een aantal jaren als bedrijfsjurist verbonden aan de Productschappen Vee, Vlees en Eieren op het gebied van het Europees landbouwrecht en mededingingsrecht. Vanaf 2000 tot eind 2006 werkte zij als gespecialiseerd mededingingsadvocaat bij Loyens & Loeff in Amsterdam. In 2002 voltooide zij de Grotius specialisatiecursus Europees en Nederlands mededingingsrecht. In 2006 richtte zij Maasdam Mededingingsadvocaten op, waarbij een samenwerking werd aangegaan met Bartels Sueters Fischer Aanbestedingsadvocaten.

Yvonne is gespecialiseerd in het Europese en Nederlandse mededingingsrecht, staatssteunrecht en gezondheidsrecht. Zij adviseert ondernemingen, brancheverenigingen en overheden op het gebied van Europees en Nederlands mededingingsrecht en staatssteunrecht. Verder begeleidt zij cliënten in procedures bij de Europese Commissie, de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de civiele rechter.

Yvonne geeft workshops en trainingen, spreekt regelmatig op congressen en symposia en is vaste docent aan de VU Law Academy leergang Aanbestedingsrecht op het gebied van mededingingsrecht en staatssteunrecht.

Zij heeft verder een groot aantal publicaties op haar naam, waaronder het boek Tekst en Toelichting Wet marktordening gezondheidszorg (Sdu).

Yvonne Maasdam is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht, de Vereniging voor Aanbestedingsrecht, de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht en de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Yvonne Maasdam
T 070 - 319 7900
F 070 - 319 7901
M 06 - 2459 4927
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Linkedin | vCard