Go To Top

Anke Stellingwerff Beintema is gespecialiseerd in het adviseren en procederen voor (semi-)overheden, ondernemingen en non-profitorganisaties op het gebied van het (Europese) aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. Sinds 2013 is Anke elk jaar aangemerkt als een van de 'leading' aanbestedingsadvocaten van Nederland.

Anke heeft zeer ruime ervaring met:

  • het adviseren over de toepasselijkheid en werkingssfeer van (Europese) aanbestedingsregelgeving. Denk aan: aanbestedingsplicht, quasi-inhouse opdrachtverlening, onderhandse gunning, hanteren duurzaamheids- en sociale criteria;
  • het ondersteunen van aanbestedende diensten in het gehele aanbestedingsproces. Denk aan: opstellen aanbestedingsbeleid, aanbestedingsdocumentatie, contracten, beantwoorden vragen inschrijvers;
  • het begeleiden van inschrijvers bij het inschrijven op aanbestedingen. Denk aan: juridische toets aanbestedingsdocumentatie en concept-contract, stellen van vragen en toets inschrijving;
  • het begeleiden van verzelfstandigings- en privatiseringsoperaties. Denk aan: (quasi-) inhouse constructies;
  • het adviseren aan overheden en ondernemingen over het staatssteunrecht en DAEB. Denk aan: vastgoedtransacties, openbaar vervoer, warmte, welzijn, cultuur;
  • het voeren van (kort geding) procedures bij de burgerlijke rechter.

Anke heeft bijzondere expertise met betrekking tot de sectoren ICT, nutssectoren (openbaar vervoer, energie en water), zorg, groenvoorziening, publiek-private samenwerking (projectontwikkeling) en publiek-publieke samenwerking.

Ook verzorgt Anke cursussen, lezingen en inhouse trainingen op het gebied van het (Europese) aanbestedingsrecht. Zij is docent aan de Vrije Universiteit (postdoctorale leergangen: Aanbestedingsrecht voor juristen en Aanbestedingsrecht voor inkopers). Daarnaast is zij gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam (minor Bouw- en Aanbestedingsrecht).

Anke heeft een groot aantal publicaties op haar naam. Zij is hoofdredacteur van Commentaar Aanbestedingsrecht (Sdu); Basisteksten Aanbestedingsrecht (Ars Aequi wetseditie); www.kennisbankinkoopenaanbesteden.nl (Reed Business); Tekst en Toelichting Wet personenvervoer 2000 (Sdu) en auteur van Tekst & Commentaar Aanbestedingswet (Kluwer).

Tevens is Anke actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht.

Per 1 oktober 2012 is Anke toegetreden als partner tot Maasdam Broers Fischer advocaten. Anke werkte hiervoor meer dan elf jaar als gespecialiseerd aanbestedingsadvocaat bij Loyens & Loeff in Amsterdam. Daarvoor werkte zij als gerechtssecretaris bij de Rechtbank in Utrecht en als jurist bij DAS Rechtsbijstand.

Anke studeerde Nederlands recht (privaatrecht en Europees recht) aan de Universiteit Utrecht (1999). Haar afstudeeronderzoek bestond uit een onderzoek naar overtredingen van de Europese aanbestedingsregelgeving door Nederlandse aanbestedende diensten.

Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur:
Anke Stellingwerff Beintema heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

– Aanbestedingsrecht


Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.Anke Stellingwerff Beintema
T 070 - 319 7900
F 070 - 319 7901
M 06 - 5324 0676
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Linkedin | vCard