Misbruik economische machtspositie

Het hebben van een economische machtspositie is niet verboden, maar het misbruik maken van een economische machtspositie wel. Er zijn verschillende manieren waarop een onderneming misbruik kan maken van een economische machtspositie op de markt. Ook in een digitale omgeving kan er sprake zijn van een machtspositie waarvan misbruik gemaakt kan worden. 

Wat kunnen wij voor u doen?

  • Wij kunnen voor u beoordelen of uw uw onderneming een machtspositie heeft op een markt.
  • Indien u een machtspositie heeft dan kunnen wij u op maat adviseren over de regels die op uw onderneming van toepassing zijn en hoe u om kunt gaan met afnemers en concurrerende ondernemingen.
  • We bieden compliance-programma‚Äôs aan, doen audits en geven inhouse cursussen ter waarborging van de naleving van de mededingingsregels door uw organisatie.
  • Mocht de ACM of de Europese Commissie een onderzoek naar uw onderneming starten inzake mogelijke overtredingen dan kunnen wij u bijstand verlenen bij deze onderzoeken.


Neem contact op


<< Mededingingsrecht

Onze specialisten

In welke sectoren zijn wij actief?

We zijn al meer dan twintig jaar actief in de markt en hebben ruime kennis van de sectorspecifieke regels in de volgende (deels) gereguleerde sectoren: