Go To Top

Anne Fischer-Braams studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1976). Tot 1988 was zij jurist bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In dat kader was zij gedetacheerd DG VI (Landbouw) van de Europese Commissie als deskundige op het gebied van diverse EU-marktordeningen.

Van 1988 tot medio 2005 werkte zij als advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, vanaf 1998 als advocaat/partner. Van oktober 2005 tot juni 2012 was zij partner bij Bartels Sueters Fischer Aanbestedingsadvocaten. Zij heeft zich diverse terreinen van het recht eigen gemaakt, waaronder algemeen bestuursrecht, gezondheidsrecht, ondernemingsrecht en Europees en mededingingsrecht. Sinds 1994 heeft zij zich gespecialiseerd in het (Europese) aanbestedingsrecht. Haar expertise omvat tevens publiek-private en publiek-publieke samenwerking, gebiedsontwikkeling en inherente staatssteunaspecten.
Anne adviseert en procedeert veelvuldig, zowel voor overheden en non-profitorganisaties als voor ondernemingen. Sinds 1995 is zij bovendien rechter-plaatsvervanger in de rechtbank in Dordrecht, sector bestuursrecht.

Anne was circa 10 jaar bestuurslid en vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NvVA), en is daarvan thans erelid. Zij is redactielid en medeoprichter van het Tijdschrift Aanbestedingsrecht. Anne geeft workshops en trainingen, spreekt regelmatig op congressen en symposia en treedt op als docent bij specialisatieopleidingen op het gebied van het aanbestedingsrecht: de VU Law Academy, de Academie voor Overheidsjuristen en de Grotius specialisatieopleiding Europees & Nederlands aanbestedingsrecht.

Anne was voorzitter van adviserende boards in toonaangevende infrastructuur-, mobiliteits- en ICT-projecten: de Tenderboard Tweede Coentunnel, de Tenderboard Prijsprikkels Haaglanden en de Tenderboard Anders Betalen voor Mobiliteit (kilometerprijs). Anne is sinds de oprichting van de Corporate Tenderboard (CTB) in 2007 lid van deze multidisciplinair samengestelde adviesraad van Rijkswaterstaat (RWS). De CTB adviseert over grote infrastructuur- en tunneltechnische projecten, die worden aanbesteed via een concurrentiegerichte dialoog en met geïntegreerde contracten als DBFM.

Anne signaleert dat in aanbestedingskwesties steeds vaker ook mededingings- en staatssteunaspecten aan de orde zijn, en dat haar cliënten gebaat zijn bij een advies waarin deze aspecten geïntegreerd worden behandeld.In verband met haar optreden tijdens een webinar Aanbestedingsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk op 15 juni 2015 kreeg Anne Fischer een eigen digitale 'glossy', waarin ook enkele (mede door haar) geschreven artikelen zijn opgenomen.

Anne Fischer-Braams 
T 070 - 319 7900
F 070 - 319 7901
M 06 - 5324 3168
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Linkedin | vCard